Jak udělat Halloweenskou dýni

halloweenská dýně

Jak vyrobit halloweenskou dýni

Vyřezávaná dýně je doménou především v USA, kde má také Hallowen svou tradici. U nás se už ale zabydluje rovněž a to včetně strašidelných masek, průvodů a samozřejmě dýně, kterou považuji za nejkrásnější podzimní dekoraci. Její tvorba je totiž velmi jednoduchá a navíc se stává dekorací domova. Dýni koupíte v podzimním období v kdejakém supermarketu. Jako první krok je třeba jakoukoliv fixou namalovat jak bude halloweenwká dýně vypadat. Naznačte oči a nos (zpravidla trojuhelníky) a místo, kde se bude odřezávat vršek. Je lepší nejprve namalovat kudy povedete řez, protože bez šablony byste mohli uříznout „čepici“ v nevhodném místě. Poté je třeba odřezat vrchní stranu a vytvořit tak pokličku budoucího bubáka. Vyřezávání dýně není nic těžkého.

Poté je třeba vydlabat veškerou dužinu uvnitř dýně. Semena dávejte stranou, jako pražená jsou výbornou pochoutkou (návod zde). O tom jak je připravit informujeme v tomto článku. K vydlabání doporučujeme pomáhat si obyčejnou polévkovou lžící ať se dostanete až ke stěně dýne. Celou dobu vám bude práci ztrpčovat množství provázkovitých chomáčů, pryč s nimi.

Pokud je dýně zcela dutá, stačí vyřezat otvory přesně v místech, která jsme naznačili před započetím práce fixou. Dýně je tak hotová a poslední co zbývá je vložit do ní zapálenmé svíčky a přiklopit odříznutou „pokličku“.

Bookmark the permalink.
Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

2 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] hlava z dýně, nebo chcete-li halloweenská dýně. Jde vlastně o ten samý postup jako v tomto našem článku, ale obrázek vydá za tisíc slov, takže se podívejte sami, jak jednoduchá práce to […]

trackback

[…] 20299, w: 250, h: 250 };  Pěstovali jste na zahradě dýně, které použijete jako halloweenskou ozdobu? Pokud se vám na zahradě urodilo navíc i několik malých dýní a nevíte co s nimi, ideálním […]