VIDEO: Jak vyrobit svícen z dýně

Pěstovali jste na zahradě dýně, které použijete jako halloweenskou ozdobu? Pokud se vám na zahradě urodilo navíc i několik malých dýní a nevíte co s nimi, ideálním řešením mohou být dekorativní podzimní svícny. Ty jsou navíc velmi jednoduché na výrobu, takže není na škodu udělat i dva nebo více.

Co budeme potřebovat:

  • lžičku
  • ostrý nůž
  • svíčku
  • ozdobné materiály dle výběru

Připravíme si malou dýni a ostrým nožem uděláme do vrchní části otvor, který přibližně odpovídá průměru svíčky. Stačí udělat otvor do slupky. Lžičkou potom vybereme vnitřní část tak, aby se tam dala svíčka zasunout co nejvíce kvůli stabilitě. Obecně platí, že svíčka by měla být delší, než je výška dýně, ale k vidění jsou i minisvícny, kde čouhá nad dýni jen kousek svíčky. I ty vypadají dobře.

Do hotového otvoru vložíme dekorativní předměty pokud chceme. Mohou to být listy, nebo vřes, nebo sušené květiny, ozdobné provázky a stuhy a podobně. Svícen bude vypadat dobře i v případě, že žádný doplněk do otvoru nedáme.

Pokud je hotovo vložíme svíčku tak, aby dekorativní předměty utěsnila na stranách a nevypadávaly. Vlastně je svíčkou tak trochu „upěchujeme“. V tuto chvíli je vlastně svícen hotov. V případě, že dýně nemá úplně rovné dno, můžeme ji buďto zaříznout, nebo vystlat pomocí sušené trávy, nebo drobnými oblázky.

Pro lepší představu se podívejte na video, které přímo ukazuje, jak se svícny z dýně vyrábějí.

Zdroj: http://evetterios.com/11/22/how-to-mini-pumpkin-candle-holders/

Bookmark the permalink.
Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments