Dýňový květináč

Už jsme se podívali na to jak vyrobit podzimní truhlíky, pěknou dekoraci ovšem můžeme udělat i z dýní a květin. Nepotřebujeme k tomu vlastně nic jiného než dýni a hmotu, nebo chcete-li pěnu na zapichování sušených květin. Zpravidla se tento materiál používá i pro tvorbu okrasných věnců na Vánoce.

Nyní si vyberte dýni, která bude tvořit květináč. Doporučujeme malou až střední velikost, rozhodně ale pravidelného tvaru, protože přece jen se jedná o originální ozdobný květináč. Na druhou stranu pokud chcete pompézní květináč, který bude skvěle doplňovat vaše podzimní truhlíky na zahradě, volte dýni větší a stejně tak květiny do ní.

Po výběru dýně uřízněte horní část jako pokličku. Někdo dělá to, že i samotnou pokličku připíchne k tělu a doplní tak celkový design dýňového květináče. Poté klasicky lžící vydlabeme celý vnitřek. Není vhodné nechávat zbytky vnitřku v dýni, neboť by začal květináč dříve hnít. Semena můžete upražit podle tohoto návodu.

Do otvoru vložíme molitanovou kostku tak, aby buďto seděla na dně (případně pod ní něco vložíme, aby kostka lícovala s povrchem), nebo dokonale upěchovala otvor a byla tak napevno nasazená v dýni. Potom už jenom do kostky nasázíme květiny a dekorativní předměty dle libosti. Rozhodně by neměly chybět visící rostliny, mohou být i zelené. Snažte se dávat do popředí menší předměty a do pozadí vysoké.

Pro lepší představu se podívejte na následující video:

Výroba dýňového květináče

Bookmark the permalink.
Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments